Recensie: Voor mij – Jojo Moyes

In ‘Voor mij’ heeft Louisa Clark besloten de stap te wagen: ze is alleen afgereisd naar New York, ervan overtuigd dat haar relatie met ambulancebroeder Sam dit avontuur zal overleven. In haar nieuwe baan wordt ze meteen in het diepe gegooid, want het leven van haar werkgever, de rijke familie Gopnik, speelt zich af in de hoogste sociale kringen. Daar ontmoet ze Joshua Ryan, die een onverwachte link met haar verleden blijkt te hebben…
Lou’s hart ligt bij Sam in Engeland, maar intussen speelt haar leven zich af in New York. Het wordt steeds moeilijker om de kloof te overbruggen. Zal Lou erin slagen om zichzelf niet te verliezen tussen deze twee werelden?(bol.com)

Voor mij is de nieuwste van Jojo Moyes met daarin Louisa in de hoofdrol. Eerder las ik al de twee andere delen Voor jouw en Een leven na jou. Echter was dit al meer dan twee jaar geleden. Ik moest dan ook de recensies weer lezen om te zien waar de boeken in grote lijnen over gingen.
Daarna was ik al snel verknocht aan de stuntelige Louisa in het verre New York.

Het boek is gevuld met humor, romantiek en een kleine traan. Louisa blijft een sparkelende persoonlijkheid en haar personages blijft gedurende de drie boeken steeds gelijk. Goed neergezet van de schrijfster! Oude bekende komen aan bod maar Louisa leert ook veel nieuwe mensen kennen. De verschillende kanten van New York zijn goed neergezet! Daarnaast waren de afwisseling van de mails die geschreven werden met onder andere Louisa haar moeder, Sam en moeder van Will een aangename verrassing. In dit deel is er ook veel weggelegd voor alle modeliefhebbers. Louisa raakt geobsedeerd door de vintage kleding van onder andere de oude Margot.

Het is aan te raden de drie delen achter elkaar in de juiste volgorde te lezen, zo leer je Louisa het best kennen. Ondanks dat Voor mij weer een geweldig boek was blijft Voor jouw mijn favoriet. Desalniettemin hoop ik dat er nog een vervolg deel komt!

7.0
Voor mij – Jojo Moyes
Uitgeverij: De fontein

E-book 12,99         Paperback 19,95
Koop bij bol.com                Koop bij bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.