Recensie: De krijtman – C.J. Tudor

Het probleem was, we werden het nooit eens over het precieze begin. Was het toen we voor het eerst de krijtmannetjes tekenden, of toen ze opeens uit zichzelf verschenen? Was het dat afschuwelijke ongeluk? Of toen ze het eerste lichaam vonden?
Achteraf begon het allemaal op de dag dat het verschrikkelijke ongeluk plaatsvond op de kermis. Toen de twaalfjarige Eddie de Krijtman voor het eerst ontmoette.
Het was de Krijtman die Eddie op het idee bracht van de tekeningen: een manier voor hun vriendengroep om geheime boodschappen in krijt voor elkaar achter te laten. En het was leuk, in het begin, totdat de tekeningen hen leidden naar een lichaam van een meisje.
Het grootste deel ervan, althans.
Dat was dertig jaar geleden en Eddie dacht dat het verleden achter hem lag. Dan ontvangt hij post. In de envelop bevinden zich twee dingen: een krijtje en een tekening van een stokmannetje. De geschiedenis herhaalt zich, en Eddie realiseert zich dat het spel nooit echt voorbij is geweest… (bol.com)

Vanaf het moment dat ik wist dat dit boek uit kwam, stond het boven aan mijn lijstje om nog eens te lezen. De cover en de flaptekst intrigeerde me. De cover van het boek is daarnaast ook nog eens goed passend bij het verhaal. Het hangende krijt mannetje is zo afgebeeld op het boek dat het lijkt alsof je het krijt met je vingers kan uitvegen. Leuk gedaan!

En wat was dit een goed en tot aan het eind toe spannend boek. Het verhaal wisselt tussen 1986 en 2016 waardoor je steeds verder wil lezen. Door de wisselende tijdsvlakken kom je, zo denk je, als lezer steeds meer te weten over wat er met de krijtman is gebeurd. Maar niets is wat het lijk en zo werd ik elke keer weer op het verkeerde been gezet. Dit blijkt vooral  op het eind zo te zijn totaal onverwachts kwam er nog een plottwist!
Door de vertellende beschrijving van de omgeving beleef je het verhaal alsof je zelf in het bos loopt of met de vriendengroep in de speeltuin hangt. Een groot pluspunt van het boek. Ik raad het dan ook iedereen aan om te gaan lezen. Ik wil snel meer van deze schrijfster!

8.0
De krijtman – C.J. Tudor
Uitgeverij: A.W Bruna

E-book 8,99          Paperback 19,99
Koop bij bol.com           Koop bij bol.com

3 gedachtes over “Recensie: De krijtman – C.J. Tudor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.