Recensie: Pijn – Mel Wallis de Vries

Op een prachtige, warme nazomeravond wordt het levenloze lichaam van een meisje gevonden. De dader heeft haar laatste minuten op Snapchat gedeeld. Het is het gesprek van de dag. Zeker als ze niet het enige meisje blijkt te zijn… Vijf meisjes die elkaar niet kennen. Eén dader die de politie te slim af is. En iedereen kan meekijken. Niemand is perfect, maar wat als de hele wereld dat ineens te zien krijgt? (bol.com)

Wat een leuke en mooie details heeft dit boek. Niet alleen zijn de hoofdstuk aanduidingen mooi versierd, maar zijn ook de paginaranden knalroze, waardoor ze lekker opvallen! Ook worden de meisjes die vermoord worden afgebeeld met afschuwelijke verwensingen, waardoor de meisjes echt worden. Het zouden zo maar je buurmeisjes kunnen zijn!

De hoofdpersoon Mandy is goed neergezet. Het is een alledaags meisje, die haar weg probeert te vinden in de moeilijke tijd als puber en alle ongemakken die hierbij komen kijken. Zoals een zieke moeder, een bemoeizuchtig zusje, verliefdheden en vriendinnen.
Door af en toe een klein stukje te weten te komen over het meisje dat vermoord wordt en kleine aanwijzingen krijgt van de moordenaar blijft het boek tot het eind ontzettend spannend. Je weet totaal niet wie de moordenaar zal zijn. Echter het enige minpuntje van mijn kant was dat de dader een beetje uit de lucht kwam vallen daardoor minder geloofwaardig was, dit doordat je hem als lezer niet echt leert kennen.

Al met al is Pijn een heerlijke YA-thriller voor jongeren. Griezelig spannend tot het eind en daarnaast is het boek ook nog eens een lust voor het oog!

7.5
Pijn – Mel Wallis de Vries
Uitgeverij: De Fontein

E-book  9,99          Paperback 13,99
Koop bij bol.com                     Koop bij bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.