Recensie: Hoofdzaak – Mariska Overman

Specialist Postmortale zorg Isabel Dieudonné heeft twee jaar geleden haar werk als rechercheur vaarwel gezegd na een heftige zaak. Tot nu. Haar halfbroer, rechercheur David Nichols, roept haar hulp in als hij een hoofd op zijn keukentafel vindt. Van wie is dat hoofd? Waarom ligt het in zijn keuken?(bol.com)

Laten we beginnen met de cover van het boek, deze doet mysterieus aan. Een vrouw, mogelijk lijk, in een zwarte jurk drijvend in het water. Ik zou het in de winkel zeker oppakken om de achterflap te lezen. Het boek is opgedeeld in verschillende dagen van de week, zo is het verloop van het verhaal erg duidelijk. Ook de schrijfstijl van de schrijfster is vlot en makkelijk waardoor het boek lekker leest.
Een pluspunt vind ik dat de schrijfster zelf werkzaam is in een bedrijf dat de dood bespreekbaar maakt, waardoor de postmortale zorg die Isabel verleent erg realistisch wordt neergezet. Ook van de hoofdpersonen kom je veel te weten over zijn of haar gevoelens door onder andere korte flashbacks die de schrijfster gebruikt.
De spanning is al vanaf het de eerste bladzijdes voelbaar, wanneer het hoofd op de keukentafel van David wordt gevonden, en laat je niet meer los. Het eind kwam dan ook ontzettend onverwachts, sprakeloos las ik de laatste bladzijdes! Knap gedaan.
Hoofdzaak is een ontzettend goed geschreven, spannend debuut van Mariska Overman. Ik hoop dat er nog meer boeken van haar zullen verschijnen.

8.0
Hoofdzaak – Mariska Overman
Uitgeverij: The Crime Compagnie

Bedankt uitgeverij The Crime Compagnie voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book  7,99            Paperback 15,-
Koop bij bol.com                   Koop bij bol.com

5 gedachtes over “Recensie: Hoofdzaak – Mariska Overman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.