Recensie: Achter gesloten deuren – B.A. Paris

20161227_113822Iedereen kent wel een echtpaar als Jack en Grace: hij is knap en rijk, zij is charmant en elegant. Mensen om jaloers op te zijn, als je ze niet aardig zou vinden. Je zou Grace beter willen leren kennen. Maar dat is moeilijk, want Grace en Jack zijn altijd samen. Sommigen zouden dit ware liefde noemen. Anderen zouden zich misschien afvragen waarom Grace nooit de telefoon opneemt. En waarom ze nooit op visite komt, ook al werkt ze niet. En waarom een slaapkamer van hun huis tralies voor het raam heeft. (bol.com)

Grace lijdt het perfecte leven met haar rijke echtgenoot Jack. Een echtpaar om jaloers op te zijn. Echter blijkt al het perfecte leven een grootte schijn. Grace en Jack zijn altijd samen, maar dit is in tegenstelling tot wat sommige zouden definiëren als echte liefde, een moment van controle.
Grace zit echter gevangen in haar leven als charmante echtgenoot. Voor de buitenwereld is dit niet te zien. Maar Grace zal nooit de telefoon opnemen, werken of op visite gaan bij vriendinnen.
In hun droomhuis is er een kamer voorzien van tralies, maar waarom zijn er tralies in hun perfecte leven?

Dit boek werd op verschillende blogs en sociale media aangeprezen en bejubelt waardoor het mijn interesse wekte.  De cover van het boek is anders dan anders. De gesloten, oude deur en het licht dat door het sleutelgat komt geven mij het gevoel alsof ik zit opgesloten en niet weg kan komen. Intrigerend en passend bij het verhaal.
Je wordt als lezer meegezogen in het, op het oog lijkende, perfecte leven van Grace en Jack. Echter komt je er stukje bij beetje achter dat het leven van Grace alles behalve perfect is. Haar man blijkt een psychopaat en heeft het voorzien op haar zusje Millie die lijdt aan het Downsyndroom.
Het verhaal wisselt heden en verleden met zich af, zo kom je meer te weten over de levens van Jack en Grace voordat zij getrouwd waren. Deze afwisseling zorgt er ook voor dat de spanning in het verhaal blijft. Naarmate je naar het eind toeleeft merk je dat voor Grace de tijd begint te dringen en wordt de spanning bijna onhoudbaar. Echter komt er na de ontknoping opeens abrupt een eind aan waardoor ik als lezer met vragen achter bleef.
Desondanks is Achter gesloten deuren een psychologisch goed neergezet thrillerdebuut dat je soms doet huiveren van angst.

6.5
Achter gesloten deuren – B.A. Paris
Uitgeverij: Ambo|Anthos

Ebook 7,49      Paperback 19,99
Koop bij bol.com       Koop bij bol.com

2 gedachtes over “Recensie: Achter gesloten deuren – B.A. Paris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.