Blogtour: Ibiza, de erfenis – Kiki van Dijk

Dit prachtige eiland verbergt donkere geheimen…
Dorien heeft haar leven goed op orde: ze is een succesvol portretfotograaf, haar tienerzoon Mick is gek op haar, ze woont aan de gracht en ze krijgt nog altijd veel aandacht van mannen. Alles loopt op rolletjes, totdat Mick na een drumoptreden op Ibiza spoorloos verdwijnt… Halsoverkop en met tegenzin vertrekt Dorien naar het eiland. Als klein meisje woonde ze hier, maar ze heeft weinig goede herinneringen aan deze plek: toen ze negen was moest ze met haar hippiemoeder wegvluchten van haar onbetrouwbare vader.
Terug op Ibiza komt Dorien na vijfendertig jaar oog in oog met hem te staan. In de hoop het verleden eindelijk te kunnen laten rusten, besluit ze haar vader een kans te geven. Maar net als Dorien hem beter leert kennen en de pracht van Ibiza herontdekt, keert het tij en toont het betoverende eiland zich van zijn meest duistere en moordzuchtige kant.
Niet iedereen is blij met Doriens terugkeer, en haar vader blijkt meer geheimen te hebben dan ze ooit had kunnen voorzien. Wat begon als een zoektocht naar haar verleden, verandert in een gevecht voor eigen leven…(Xander uitgevers)

Vorig jaar las ik het boek Ibiza van Kiki van Dijk. Een fijn boek voor in het zonnetje. Ik was dan ook erg benieuwd naar het volgende boek van Kiki van Dijk. Ibiza, de erfenis heeft echter niets te maken met het vorig boek en is dus te lezen zonder eerst Ibiza te hebben gelezen.
De cover van het boek heeft een zonnige doch onheilspellend uiterlijk met de bloem in het haar maar de zon die door het zwarte wolkendek schijnt maakt het geheel duister.
De belangrijkste hoofdpersoon in het verhaal is Dorien, succesvol fotografe, die nadat haar zoon Mick in Ibiza verdwijnt, terugkomt naar het eiland. Daar zoekt Dorien haar vader op die zij meer dan 15 jaar niet heeft gezien en komt zij ook andere familieleden tegen, die niet altijd het beste met haar voor hebben. Het verhaal is luchtig en leest door de korte hoofdstukken lekker weg.
Zelf vind ik het boek geen echte thriller, de spanning vind vooral plaats in het laatste gedeelte van het verhaal. Ondanks dat zorgt Kiki er wel voor dat door haar levendige beschrijving, je jezelf in het zonnige Ibiza waant.
Ibiza, de erfenis is vooral een heerlijk boek voor een zonnig vakantiedag!

6.5
Ibiza, de erfenis – Kiki van Dijk
Uitgeverij: Xander.

Bedankt uitgeverij Xander voor het sturen van een recensie-exemplaar en de uitnodiging voor de blogtour!

Paperback 15,-
Koop bij bol.com

2 gedachtes over “Blogtour: Ibiza, de erfenis – Kiki van Dijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.