Recensie: Levenshaast – Ingeborg van Beek

Levenshaast

 

‘Mijn naam is Ingeborg. Ik ben negenendertig en sta midden in het leven. Ik heb een zoon van vier, een dochter van twee, een eigen bedrijf en heel veel plezier. En ik heb ook een hersentumor´. Ingeborg van Beek kreeg twee jaar geleden een verpletterende diagnose: een ongeneeslijke hersentumor. Terwijl ze tijdens de onderzoeken en de levensbedreigende operatie heen en weer geslingerd wordt tussen emoties van verdriet, onzekerheid en angst, wordt in haar binnenste het vuur alleen maar aangewakkerd. Ze heeft haast om alles te doen, meteen. Haar leven moet opeens haarscherp in kaart worden gebracht. Heb ik ergens spijt van? Verlang ik ergens naar? Is mijn relatie nog bijzonder genoeg? In Levenshaast vertelt Ingeborg haar rauwe, authentieke en krachtige verhaal over leven met een tikkende tijdbom in haar hoofd. Over haar spijt en haar verlangens, haar verdriet en haar optimisme en haar rotsvaste geloof in de kracht van het nu. (bol.com)

evenshaast gaat over Ingeborg, 39 jaar en heeft twee kinderen, een zoontje van vier en een dochtertje van 12 weken.. Ze runt haar eigen bedrijf met veel plezier en staat volop in het leven. Als Ingeborg tijdens het voeden van haar dochtertje epileptische insulten krijgt, worden na verschillende onderzoeken vastgesteld dat ze een ongeneeslijke hersentumor heeft.  De verschillende behandelingen en de levensgevaarlijke operatie zorgen voor veel woede, emoties en verdriet bij Ingeborg en haar man. Ingeborg leeft in angst en onzekerheid. Om deze onzekerheid en angst te verbergen heeft ze haast om alles wat ze graag nog eens wilde doen ook mee te maken. Levenshaast. Zo neemt ze onder andere een pilletje, gaat ze vreemd en bekijkt ze of haar relatie nog de moeite waard is..

Levenshaast is een mooi, rauw en emotioneel boek over de angst en verdriet na de diagnose hersentumor. Maar Ingeborg laat zien dat ze niet bij de pakken neer gaat zitten en vooral het mooie uit het leven wil halen. Het boek wordt verteld in korte hoofdstukken, hierdoor leest het boek vlot. Ingeborg heeft een fijne schrijfstijl waardoor het makkelijk is om met haar en haar gezin mee te leven tijdens de diagnose en de allesbeslissende levensgevaarlijke operatie. Ze schrijft op een eerlijke manier en stelt zichzelf verschillende vragen  en kijkt terug naar de fouten in haar leven. Verwacht niet dat het boek gaat over de behandeling rondom de hersentumor maar vooral om hoe Ingeborg alles probeert nog uit haar leven te halen, wat zij nog graag gedaan had willen hebben. Het boek hield mij een avond en nacht lang in zijn greep en ik kon hem dan ook niet wegleggen tot hij uit was. Een bijzonder ontroerend en mooi boek over een jonge vrouw met een ongeneeslijke hersentumor met dosis gezonde levenslust!
Het boek Levenslust zet je aan het denken, haal ik wel alles uit het leven wat erin zit? En wat zou ik dolgraag nog eens willen meemaken?

8.5
Levenshaast – Ingeborg van Beek
Uitgeverij: Xander

Ebook 9,99                            Paperback 19.99
Koop bij bol.com           Koop bij bol.com

2 gedachtes over “Recensie: Levenshaast – Ingeborg van Beek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.