Recensie: Een enkeltje Ierland – Charlotte du Monchy

Enkeltje Ierland

Dierenarts Lisa heeft Amsterdam en haar beste vriendin Tess achtergelaten voor een droombaan in het dorpje Brentwood op het Ierse platteland. Maar eenmaal daar dringt tot haar door dat als ze alleen maar hard werkt en met doorgewinterde boeren op leeftijd omgaat, de kans klein is dat ze ooit nog de liefde van haar leven gaat vinden. William keert na de dood van zijn ouders terug naar het enorme familielandgoed. Daar krijgt hij te horen dat de erfenis hem pas toekomt als hij kan aantonen dat hij zijn wilde jaren in Londen definitief achter zich heeft gelaten. Daartoe zal hij zich moeten verloven met een ‘geschikte’ vrouw. Hij kent in Brentwood niemand die in aanmerking komt – behalve misschien de knappe Nederlandse dierenarts. Maar laat er nu één man op de wereld zijn op wie Lisa echt niet zit te wachten…(bol.com)

Wanneer Lisa haar leven in Amsterdam verruild om in Ierland te gaan werken als dierenarts op het platteland. Maar in Ierland zelf denkt Lisa na over haar leven en beseft dat ze tussen alle oudere, versleten boeren een kleine kans is dat ze ooit de liefde van haar leven kan vinden, laat staan kinderen kan krijgen. William moet na de dood van zijn ouders terug naar het landgoed. Echter krijgt hij pas de erfenis wanneer hij een vrouw heeft gevonden waarmee hij wil trouwen en niet langer zijn studentenleven in Londen wil houden. Maar laat William in Ierland nou net niemand kennen die aan zijn eisen voldoen. Maar dan is er dierenarts Lisa, waarmee hij in contact komt wanneer zijn geliefde hond ernstig ziek is. Laat Lisa nou net aan één man een ontzettende hekel heeft.

Het boek ‘Zes maanden zonder’ staat nog ongelezen in de kast, toch kon ik het niet laten om  bij de  bibliotheek het nieuwe boek van Charlotte du Monchy te reserveren. De cover van het boek is vrolijk en sprak mij gelijk aan. Ook de hoofdstukken zijn mooi vormgegeven door dezelfde regendruppels te gebruiken als aan de voorkant van het boek.

De schrijfstijl van het boek is luchtig en zorgde ervoor dat ik letterlijk door het boek heen vloog en het boek binnen twee dagen uit was.  Ondanks dat het verhaal, zoals de meeste chicklits, erg voorspelbaar was, maakte dit het er niet minder leuke en romantisch om.
Heerlijk om te lezen over het leven van een jonge, stoere dierenarts die haar leven totaal omgooit en in Ierland haar droom gaat verwerkelijken. Ideaal boek voor in het mooie meizonnetje.


8.5
Enkeltje Ierland – Charlotte du Monchy

Uitgeverij: Boekerij

Ebook 11.99                        Paperback 17.50
Koop bij bol.com                   Koop bij bol.com

3 gedachtes over “Recensie: Een enkeltje Ierland – Charlotte du Monchy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.