Recensie: Je bent geweldig – Jill Mansell

Je bent geweldig

Hallie heeft een geheim: ze is verliefd op de perfecte man. Maar het zal nooit wat kunnen worden, want Hallie heeft niet lang meer te leven.
Flo heeft een dilemma: ze is stapelgek op Zander. Diens vreselijke zus doet er echter alles aan om hun relatie te dwarsbomen.
Tasha heeft een probleem: haar nieuwe vriendje is een avontuurlijk type. Zij maakt zich dan ook continu zorgen dat er iets fout gaat.
Je bent geweldig begint als Hallie in een taxi zit. Er is een donor gevonden en ze krijgt nieuwe longen. Maar van   wie? (bol.com)

Het boek begint met Hallie die tijdens een taxiritje hoort dat er voor haar een donor gevonden is en zij nieuwe longen krijgt. Hallie lijdt namelijk aan Cystic Fibrosis (taaislijmziekte).
Hallie heeft een website waar ze mensen advies geeft over hun problemen, zelf heeft ze één groot geheim, ze is namelijk heimelijk verliefd op de perfecte en zorgzame man, alleen wordt het nooit wat tussen de twee. Hallie heeft namelijk niet meer lang te leven.
Dan is er Flo, zij heeft een groot dilemma. Flo is namelijk verliefd op Zander. Zijn zus keurt de relatie echter niet goed en doet er werkelijk alles aan om hun relatie tot een hel te maken.
En dan is er nog Tasha die haar nieuwe vriendje op een wel heel bijzondere manier leert kennen. Echter komt zij in haar relatie erachter dat haar man een echte durfall is en zij zich continu zorgen maakt om dingen die mis kunnen gaan. De drie vrouwen komen op een wonderbaarlijke wijzen nader tot elkaar en vormen een ‘nieuwe familie’.

Ik las met veel plezier eerdere werken van Jill Mansell zoals Rozegeur en Zonneschijn. Ook dit boek was weer een feestje! Het thema van het boek is misschien niet wat we verwachten van de chicklitschrijfster, het boek gaat namelijk over orgaandonatie. In het boek word donorregistratie onder de aandacht gebracht, een ongeval zit in een klein hoekje en dit boek laat maar weer eens zien hoe belangrijk het is als er donoren zijn die mensen een nieuwe nier of stel longen kunnen geven.
Het boek wordt verteld vanuit drie verschillende verhaallijnen, namelijk de vrouwen: Hallie, Flo en Tasha. Door deze drie verschillende verhalen duurt het iets langer voordat je de vrouwen goed leert kennen, maar eenmaal daar leest het boek als een trein! Een heerlijke feelgood-roman met een bijzondere twist, ik hou ervan.

8.5
Je bent geweldig – Jill Mansell
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff  

Ebook €12.99                    Paperback €19.99
Bekijk op bol.com                     Bekijk op bol.com

Een gedachte over “Recensie: Je bent geweldig – Jill Mansell

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.