Recensie: Aangetast – Loes den Hollander

Aangetast

Tien jaar nadat Lieve Metselaer werd geschept door een auto en dit niet overleefde, worden de dader van dit ongeluk en de vader van Lieve opgeschrikt door bedreigingen en beschuldigingen die hen erg kwetsbaar maken. Er ontwikkelt zich een duistere en onaangename strijd die consequenties heeft voor persoonlijke en zakelijke relaties.
Niemand weet wie de belager is, maar het is duidelijk dat deze moet worden gestopt voordat de volledige waarheid over het ongeluk dat Lieve het leven kostte bekend zal worden. Want deze waarheid is een beerput die beter gesloten kan blijven. (bol.com)

Op 4 november, tien jaar nadat Lieve, de dochter van Rifka en Gideon, overleden is bij een auto-ongeluk, tot nu is er nog geen spoor van de dader bekend. De 4e van november is een dag die elk familielid op zijn eigen manier probeert door te komen Zo gaat Rifka meerdere keren naar het graf van haar dochter en rijdt ze de route die Lieve naar huis heeft gereden voor het ongeval. Niet alleen de ouders van Lieve hebben het zwaar deze dag, ook Mathiass van Eeden heeft het moeilijk. Hij vindt namelijk een dreigkaart op de deurmat en weet niet wat hij moet doen. Zelf probeert hij nu zijn vrouw zwanger is, zijn leven weer op te pakken maar het probleem herhaalt zich weer.
Gideon is leraar, wanneer iemand op zijn bord zijn geheim onthult weet hij dat iemand hem bespied. Gideon’s tweede dochter Tamara, die op dezelfde school werkt, gaat zich vanaf de onthulling steeds vreemder gedragen. Rifka en Gideon weten zich geen raad met hun dochter. Weet zij van het grote geheim en komt de dader van Lieves dood naar boven…?

Mijn eerste boek van Loes den Hollander en zeker niet de laatste! Het boek bestaat uit vier verschillende delen, waarin duidelijk wordt hoe de dochter van Rifka en Gideon om het leven is gekomen en wat voor groot geheim Gideon met zich meedraagt. De hoofdstukken zijn kort, zo’n 3 bladzijdes per keer. Waardoor het boek heerlijk weg leest. De schrijfstijl is fijn, den Hollander gebruikt makkelijke en korte zinnen. Door elk personage zijn eigen verhaal te laten vertellen kom je helemaal in het verhaal en is meeleven niet moeilijk. Tijdens het lezen was ik nieuwsgierig naar hoe het verhaal af zou lopen. Van het boek Aangetast verschijnt snel het vervolg. Ik ben benieuwd!

Bedankt uitgeverij Karakter voor het sturen van een recensie-exemplaar!

Aangetast – Loes den Hollander
Uitgeverij: Karakter

Ebook  € 4,99                          Paperback € 19.95

Koop bij bol.com                        Koop bij bol.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.