Recensie: Verkikkerd – Lisette Jonkman

1-8-2013-15-47-verkikkerd-250

Lucy verheugt zich op een studententijd zonder haar ouders en hoogbegaafde zusje. Tot haar grote afschuw komt ze terecht op de campus, in een huis vol nerds. Denk maar niet dat ze ook maar iets met haar huisgenoten te maken wil hebben! Vooral niet met die lange, blonde jongen die twee kamers verderop woont. Waar kent ze hem toch van? En waarom krijgt ze het zo warm van hem? Ze valt toch zeker niet op nerds… ”  (bol.com)

Het boek dat al erg lang op mijn to-read lijstje stond. Toen de postbode het pakketje langs kwam brengen kon ik dan ook niet wachten met lezen. Het boek was binnen twee dagen uit. Wat een heerlijk verhaal!

Het verhaal gaat over de 18-jarige Lucy die via connecties van haar moeder in een studentenhuis komt te wonen vol met nerds.
Eerst moet Lucy niets van haar huisgenoten weten, maar langzaamaan raken ze een voor een bevriend met de goedlachse en soms een beetje onhandige Lucy. Het zusje van Lucy is hoogbegaafd en wordt veel gepest, samen met haar beste vriendin  Merel gaat Lucy hiervoor een stokje steken.

Als ze tijdens haar ontgroening een blunder maakt en hiermee groot op het internet rondvliegt denkt ze dat haar studententijd een ramp wordt. Maar niks is minder waar!

Zo helpt Lucy, Hermelien het enige meisje in het huis, aan een nieuwe garderobe. Helpt ze Kofschip om uit de kast te klimmen, helpt ze Paladin om zijn gameverslaving te overwinnen en zorgt ze ervoor dat iedereen mee rent in de bekendste marathon die georganiseerd wordt door de campus om hun vriend Chewy te steunen tijdens zijn ziekte.  En dan is er nog Kikker. Hij komt Lucy zo bekend voor, maar waar kent ze hem toch van? En zal de liefde tussen Lucy en Kikker ooit nog tot een serieuze relatie groeien…..

Het verhaal leest makkelijk weg en is in sommige situaties herkenbaar. Zoals de verhaallijn over de liefde tussen Lucy en Kikker.
Jonkman heeft de personages zo uitgeschreven dat je ze leert kennen en je goed in kan leven in de problemen die studenten meemaken in hun studententijd.

Ik heb genoten van de liefdesprikkelen tussen Kikker en Lucy en vond het dan ook erg jammer toen het boek eenmaal uit was. Gelukkig heeft Lisette Jonkman inmiddels aangekondigd een vervolg op het boek Verkikkerd te schrijven. Ik kan niet wachten!

8,5

Verkikkerd – Lisette Jonkman € 17,50
Uitgeverij:
Sijthoff

3 gedachtes over “Recensie: Verkikkerd – Lisette Jonkman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.