Recensie: Brigadier Oversteekmoeder – Karin Bruers

9200000009906038

“  Mijn oma heeft vijftien kinderen gebaard. Mijn moeder acht. En dat is niet omdat wij Brabants zijn, of katholiek: wij zijn gewoon vreselijk vruchtbaar. Er hoeft bij ons maar een pet aan de kapstok te hangen of wij zijn zwanger.
U weet niet wat een vrouwenkrabbenmand is? Als je krabben in een mand doet hoef je er geen deksel op te doen, want als een krab eruit wil klimmen, trekt een andere krab die krab terug de mand in. De brigadieroversteekmoeders uit mijn buurt, dat zijn die krabben.

Brigadier Oversteekmoeder is geschreven door cabaretier Karin Bruers. In het boek neemt Karin je mee in de dagelijkse leven van een drukke en gezellig Brabantse familie en het leven als alleenstaande moeder. Het verhaal wordt verteld in chronologische volgorde, het begint toe Karin klein was en eindigt bij het overlijden van een erg goede vriend en pianospeler in haar voorstelling. Het boek is dan ook aan hem opgedragen.

Het boek wat bestaat uit 28 kleine hoofdstukken leest lekker weg en er wordt dan ook totaal geen moeilijk taal in gebruikt. Hoogstens wat Brabants dialect 😉 Karin neemt dan ook geen blad voor de mond en heeft over iedereen en alles een mening.

waar-was-ik-karin-bruers_2

Alleen de cover van het boek vond ik erg kenbaar voor een oversteek moeder, het oranje hesje knalt van het boek af door de blauwe ondergrond. En wauw wat een verhaal! Ik heb echt dubbel gelegen van het lachen.  Maar het verhaal heeft ook een verdrietige kant, dit komt goed naar voren in het laatste hoofdstuk, waarin de beste vriend van Bruers na een ziekbed overlijd. Ik las dit verhaal dan ook met een brok in mijn keel.

Ik raad je zeker aan het boek te lezen, het is een luchtig en vlot geschreven boek met veel Brabantse humor, je ligt dubbel van het lachen. Daarom krijgt dit boek van mij een dikke negen.

9

Brigadier Oversteekmoeder – Karin Bruers € 15,00
Uitgeverij: Lebowski

 

Een gedachte over “Recensie: Brigadier Oversteekmoeder – Karin Bruers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.