Recensie: Spotlight – Joyce Spijker

images

.Het leven van model en glamour girl Kim de Kleijne gaat over rozen. Ze krijgt haar eerste hoofdrol in een grote Nederlandse speelfilm en niets lijkt een gedroomde carrière als actrice in de weg te staan. Toch heeft het succes een onverwachte keerzijde: hoe bekender ze wordt, hoe meer haar privéleven haar door de vingers glipt. Intussen hoopt de gearriveerde actrice Nora Binnendijck op een comeback. Haar gloriedagen zijn voorbij en ze zit werkloos en eenzaam in een Gooise villa die ze eigenlijk niet meer kan betalen. Gedreven door wanhoop zet Nora alles op alles om nog een keer te schitteren en haar carrière nieuw leven in te blazen. Maar de spotlights zijn inmiddels op Kim gericht… (bol.com)

Blij verrast toen ik dit boek mocht lezen voor de chicklit leesclub. De cover van het boek heeft iets mysterieus en gevaarlijks, met al het rood en zwart. Of het leven van de twee actrices ook echt zo gevaarlijk is…

Dit boek gaat over twee actrices. De bloedmooie, Kim de Klijne, die naast haar opkomende acteercarrière een goedlopende carrière heeft als model. En de oude rot in het vak actrice Nora Binnendijck, die na een heel tijd niet meer geacteerd te hebben er alles aan doet om weer in de kijker te staan. Om weer in de spotlight te staan gaat Nora over lijken, ze is zelfs in staat om te stalken. Maar of dit nou het gewenste resultaat voor haar carrière?

Voor de nieuwe grote filmproject met de naam ´spotlight´ moeten de twee actrices samen werken. Maar ze kunnen elkaar niet uitstaan. Kim vind dat Nora erg arrogant en hard is terwijl Nora van Kim vind dat ze niet serieus genoeg is en er alles aan doet om klussen binnen te halen. Stiekem is Nora jaloers op de carrière van Kim.

Wanneer de beste vriendin van Kim, Vera als productieassistent mee werkt aan de film het opeens wel erg gezellig lijkt te hebben met Nora is voor kim de vriendschap op zijn eind. De rivaliteit tussen de twee actrices wordt nog eens extra versterkt wanneer Kim gespot wordt met de veel oudere ex-man van Nora. Maar of hij nou echt zoveel van Kim houdt is nog maar de vraag…..

Het boek leest lekker weg. De hoofdstukken zijn niet te lang en per hoofdstuk wordt er ingegaan op het leven van een van de twee personages. Hierdoor kun je zowel met oudere Nora als met de bloedmooie Kim meeleven.
Het boek heeft humor, drama en spanning die je tot de laatste bladzijde blijft voelen.

Stiekem vroeg ik mezelf tijdens het lezen van dit boek af, welke bekende Nederlanders Joyce heeft gebruikt als voorbeelden in haar boek. Het boek las als een trein en vond het dan ook een schokkend eind!

8,5

 

Spotlight – Joyce Spijker € 15,00
Uitgever: Boekerij

3 gedachtes over “Recensie: Spotlight – Joyce Spijker

  1. Kim zegt:

    Dit boek wil ik ook graag lezen. Doet me een beetje denken aan “Loslippig” van Marie-Cecile Beniers.
    (En Joyce Spijker heeft natuurlijk ook een geweldige naam voor haar personage verzonnen… 😉 )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.